Att börja på vår dagliga verksamhet

ATT BÖRJA PÅ VÅR DAGLIGA VERKSAMHET


Här läser du om vår dagliga verksamhet >>

Nedan beskriver vi hur processen att börja på vår dagliga verksamhet kan se ut. Kontakta oss gärna för mer information >>.


1. Din kommun beslutar

Daglig verksamhet vänder sig till dig som är i yrkesför ålder och som inte arbetar eller studerar. Det kallas ofta för insats och det är din kommun som avgör om du har det behovet. Ibland kan man helt enkelt få ett visst stöd för att komma i sysselsättning om dagarna.

Du eller någon närstående kontaktar din handläggare på kommunen och talar om att du vill göra en ansökan om daglig verksamhet. Din ansökan handläggs sedan under en tid av en LSS-handläggare, eller biståndshandläggare som det också kallas.


2. Att besöka oss

Är du nyfiken på oss? Kanske har du redan fått ett godkänt beslut från kommunen eller precis ska ansöka om det? Kontakta Verksamhetschef Karin Strandberg i första hand för att se om det finns plats till dig samt information inför ett besök. Ta sedan gärna med dig någon närstående. När du kommer hit får du chansen att se gården samt träffa både människor och djur (om du vill).


3. Ja!

Efter att du har besökt oss kontaktar vi dig eller din närstående och diskuterar huruvida dina chanser att börja hos oss ser ut. Kommunen behöver få information om oss och vi tar gärna emot kontaktinformation till din handläggare. Vid det här laget är det viktigt att du förstår vad du kan erbjudas hos oss och att vi vet hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål.


4. När du börjar hos oss

Om vi får besked att du får börja hos oss kommer din handläggare att skicka en så kallad beställning till oss. Där finns information om dig och där står också om du ska ha en heltids- eller deltidsplats. Din tid hos oss ska vara helt anpassad efter dina behov.

Kanske känns det lite nervöst inför din första dag? Ingen fara! Vi tar allt i din takt och ser till att allt känns bra för dig. Du kommer att välkomnas av oss, få ditt skåp och i lugn och ro sedan sätta oss ned och gå genom lite information.


Under hela processen kommer samtliga att ha kontakt med vår Verksamhetschef Karin Strandberg.


daglig_verksamhet_djur
franskvadur3