Hanna Askered

Hanna med sitt halvblod Easy.

KONTAKT

hanna@larameddjur.se

Tel: 073-147 07 83

Ytterligare kontaktuppgifter finner du här >>

HANNA ASKERED


CHEF RIDVERKSAMHET


Hanna är grundaren till Lära med Djur och det är inte en slump. Hanna har en enorm förmåga att se möjligheter, tänka positivt och få idéer som en annan skulle säga vara omöjliga. Hon är en riktig fena på att, så att säga, ”koka soppa på en spik”. Och på tal om det är hon en otrolig innovatör gällande just matlagning med kreativa ingredienser och kompositioner samt att hon vet precis hur var och en vill ha sitt kaffe eller vilken färg på klädesplagget du inte visste att du faktiskt passar i. Hon är nyfiken och vaken på hur alla ska trivas och må som bäst i sin vardag. Hon är en riktig problemlösare och är snabb på att hitta kreativa lösningar. På allt.

      Lära med Djur startade som ett enskilt projekt på Östermalms Ridskola som Hanna tidigare drev. Sedermera arbetade Hanna på en gymnasiesärskola där hon insåg att studenten kunde innebära förlust av stöd för elever med funktionsvariationer och att utbudet av vidare vettig sysselsättning var skralt. Med sitt varma engagemang för målgruppen började så Lära med Djur ta form och med enkla medel och med enormt mycket personligt engagemang tog det sedermera fart. Första ridlägret genomfördes med ett partytält som bas och där den största utmaningen stod i att räven åt upp stiglädrena och att hästarna ville äta lunch tillsammans med barnen i tältet. Se bild på det aktuella tältet här intill.

      En stor del av Hannas arbete står idag i att driva genom många av våra helt unika hjärteprojekt till alla med funktionsvariationer, att hålla vår gård i bästa skick samt att hästarna får bästa möjliga omvårdnad och aktivering. Hanna är mycket generös och omtänksam och vill verkligen det bästa för alla. Vi i personalgruppen är tacksamma för Hannas unika sätt att tänka utanför boxen vilket möjliggör vårt arbete med det vi älskar – att se människor med funktionsvariationer utvecklas tillsammans våra fantastiska djur.

      Hannas fyrbeningar på gården är lilla och stora hunden Märta samt Thelma.

      Hanna driver idag Lära med Djur tillsammans med Karin Strandberg.

Det första ridlägret hos Lära med Djur, år 2015.