Personal

PERSONAL


Vi har en mycket engagerad personalgrupp med bred kompetens
inom både människa och djur.

Hanna Askered

HANNA ASKERED

CHEF RIDVERKSAMHET

 

Hanna är grundare till Lära med Djur och ägnar sig numera åt föreningen på heltid. Hon har arbetat med djur under hela sitt liv och drev tidigare Östermalms Ridskola. De senaste åren har hon arbetat som rid- och djurlärare inom gymnasiesärskolan och har utbildning inom bland annat psykiatri. Hanna har hunden Märta samt hästen Easy.

 

hanna@larameddjur.se

Tel: 073-147 07 83

Karin Strandberg

KARIN STRANDBERG

VERKSAMHETSCHEF

 

Karin kommer närmast från en gymnasiesärskola i tjänsten som biträdande rektor, lärare och mentor och är grundare till vår dagliga verksamhet enligt LSS. Hon är behörig yrkeslärare och har bland annat undervisat i ämnen såsom biologi, naturvetenskap, djur, naturbruk och har utbildning inom pedagogik, biologi och psykiatri. Hon har tidigare även arbetat 15 år inom reklam som grafisk formgivare samt som lärare på Kolmården. Karin har stor erfarenhet av människor med funktionsskillnader samt är en sann djurvän.

 

karin@larameddjur.se

Tel: 070-611 60 61

Jenny Paulsson Frandsen

JENNY FRANDSEN PAULSSON

HANDLEDARE 

 

Jenny är uppvuxen på gård och har ett stort hjärta för djur och natur. Hon har ridit och haft hästar i hela sitt liv samt arbetat i olika typer av ungdomsverksamheter. Jenny är utbildad inom idrott, hälsa och ledarskap (gymnasieutbildningen IHL) samt Svenska Ridsportförbundets utbildning som ridledare för personer med funktionsskillnader.

 

jenny.frandsen-paulsson@larameddjur.se

Tel: 076-104 50 17

MIKAELA THUNHOLM

HANDLEDARE & RIDPEDAGOG

 

Mikaela kommer närmast från en gymnasiesärskola där hon har arbetat som yrkeslärare och elevassistent för ungdomar med funktionsskillnader. Mikaela har gått både ridledarutbildning, barnledarutbildning och fritidsledarkurs. Hon har arbetat med hästar hela sitt liv och är handledare och ridpedagog hos oss.

 

mikaela.thunholm@larameddjur.se

Tel: 073-545 00 87

Mikaela Thunholm
Anna Karlsson

ANNA WETTERBERG

HANDLEDARE


Anna är legitimerad logoped och kommer närmast från habiliteringscenter inriktning

barn med NPF, autism, rörelsenedsättning samt flerfunktionsnedsättning. Anna har även varit verksam i USA som assistent till logoped som inkluderar hippoterapi som en del i logopedisk behandling av barn med olika sorters funktionsnedsättning. Utbildad vid Karolinska Institutet, SLU mm.


anna.wetterberg@larameddjur.se

Tel: 072-201 10 39

ANNA KARLSSON

HANDLEDARE

 

Anna är kvalificerad skötare inom psykiatri och omsorg och kommer närmast från Socialtjänsten som behandlingsassistent i det mobila teamet. Hon har även arbetat på psykiatriboende samt HVB-hem inom missbruksproblematik. Anna har ett stort hjärta för djur och arbetar tillsammans med sin fina rottweiler Luzza här på gården deltid samt som vikarie.


anna.karlsson@larameddjur.se

Beatrice Linné

BEATRICE LINNÉ

HANDLEDARE

 

Beatrice studerar medicinsk teknik vid Uppsala universitet och arbetar extra hos oss helger samt vid behov. Beatrice håller även vårt läger Teckenspråk till häst.

beatrice.linne@larameddjur.se

Sara Wiechel

TORUN STÅHL

HANDLEDARE


Mer info kommer inom kort.


torun.stahl@larameddjur.se

Linda Olofsson
Maria Andersson

MARIA ANDERSSON

HANDLEDARE NORRTÄLJE

 

Maria har tidigare arbetat inom särskolan i samt på autistfritids. Vidare har hon arbetat med ideell idrottsverksamhet för unga och vuxna med funktionsskillnader genom Rånäs 4H samt inom äldrevård och som veterinärassistent. Maria är handledare på gården i Norrtälje.

maria.andersson@larameddjur.se

AGNETA STILLING WATTIN

BIDRAGSANSVARIG

 

Agneta har arbetat som informationssekreterare på FMN (Föräldraföreningen Mot Narkotika) med bla ansvar för information till skolorna och presentationsmaterial. Agneta är i grunden fritidspedagog. Genom sitt arbete på FMN har Agneta erfarenhet av ungdomar och föräldrar i behov av kunskaps- och samtalsstöd.

 

agneta@larameddjur.se

Maria Andersson

MINNA FLYGARE RYDELL

HÄSTSKÖTARE & STALLVÄRDINNA

 

Minna är en noggrann och duktig hästtjej som varit en del av Lära med Djur länge. Hon har en fin känsla för djuren och upptäcker snabbt om någonting avviker i djurens beteenden. Hon rider de flesta discipliner med glädje och har tävlat i fyrgång med sin häst Gilda. Eftersom Gilda nu tagit beslutet att gå i pension så har Askur lagt hovarna på Minna. Askur och Minna rider i skogen, hoppar och rider lektioner på banan. Minna studerar till vardags så hon jobbar endast helg.

Maria Andersson

MARIANNE SCHEJA

EXTERN HANDLEDNING

 

Marianne Scheja handleder enskilda ledare och håller föredrag/kurser ute i organisationer, företag, skolor, kommun, landsting runt om i landet och internationellt. Marianne har tagit fram modellen 4L under många års intensivt arbete med vuxna med Autism/AST. Modellen har sedan visat sig fungera mycket väl för såväl ledare som arbetsgrupper.

Sara Wiechel

SARA WIECHEL

HÄSTSKÖTARE/GROOM - TJÄNSTLEDIG


Sara arbetar deltid som hästskötare/groom på Lära med Djur sedan april 2015. Sara har hållit på med hästar sedan hon var sju år gammal, haft egna hästar och har varit hästskötare åt ett flertal ryttare.

Org.nr: 802493-7222


Bankgiro: 5328-1887


Plusgiro: 747220-2


Swish: 123 589 45 22