Information

INFÖR DITT BESÖK

Vi bedriver verksamhet både på vardagar och helger och värnar om en lugn och trygg miljö. Kontakta oss därför i förväg för bokning av eventuellt  besök.

Vi har ridverksamhet på gården både på vardagar och helger. Vi ger våra elever möjlighet att delta i ridgrupper, umgås med djur, gå på läger, arbetsträna och utveckla sitt sociala samspel i en stressfri trygg miljö.

      Vi bedriver även daglig verksamhet enligt LSS, vardagar hela året om, med undantag för röda dagar samt andra högtidsdagar. Är du nyfiken på vår daglig verksamhet? Det är via kommunen och din LSS handläggare som ansökan sker. Självklart är du välkommen på studiebesök – hör av dig till vår verksamhetschef Karin Strandberg så bokar vi in någon dag.  Lär mer här >>


LÄSOMBUD

Det är en demokratisk rättighet att kunna ta del av skriftlig information och för att läsningen ska bli regelbunden och bestående är stöd i läsning av böcker, tidningar och andra skrivelser en självklar del av vår omsorg. Läsning bidrar till delaktighet i samhället, trygghet och gemenskap, känsla av sammanhang och stimulans. Vidare kan läsning vara en god grund till att bearbeta aktuella händelser samt underlag till berikande diskussioner.

      Vi har årligen olika temaveckor och Läsa med Djur är en av dem. Med trygga hästar och andra djur genomförs exempelvis läsäventyr i skogen, läsning på hästryggen och ljudbok i stallet och smådjurshuset under skötsel av djuren.

      Hos oss är gemensam läsning, individuell läsning, högläsning samt ljudböcker naturliga delar i vår dagliga verksamhet. Vi har också fler läsinriktade projekt som även vänder sig till personer som ej går på vår dagliga verksamhet; Läsa med Djur, Talutveckling med Djur, Plugga med Djur.
      Lära med Djurs officiella läsombud är vår legitimerade logoped Anna Wetterberg.


ridning_npf
ridlekis_larameddjur

Karin Strandberg,

Verksamhetschef

Kanske är vikten av att kunna läsa och förstå texter, att hantera källkritik och ta in adekvat information viktigare än någonsin. Nyhetsflöden från omvärlden kan stressa på många plan och att kunna läsa och förstå är viktigt för att kunna vara en del av det demokratiska samhället. Vidare kan läsning vara en fin återhämtning, ge inspiration och öppna dörrar till nya världar och insikter. Vi vill stötta vår målgrupp på så många olika sätt vi kan och tar gärna våra fina och kloka djur till hjälp.