Om oss

OM OSS


Lära med Djur är en ideell förening som vänder sig till barn och ungdomar med funktionsvariationer som till exempel inom autismspetrum och/eller

intellektuell funktionsnedsättning. Vi driver en kvalitativ och meningsfull daglig verksamhet samt andra individuellt inriktade insatser, allt i samspel med djur och tillsammans med engagerad och kunnig personal.


Den ideella föreningen grundades av Hanna Askered. Det var när hon  tidigare var lärare inom gymnasiesärskola som hon insåg att studenten kan innebära förlust av stöd för elever med funktionsskillnader. Karin Strandberg kom in redan i starten och formgav verksamhetens logotyp och grafiska form. Hon var då biträdande rektor och lärare på en gymnasiesärskola, men började snart på heltid hos Lära med Djur och grundade den dagliga verksamheten enligt om LSS. Hanna och Karin driver idag verksamheten tillsammans med en fantastiskt kompetent personalgrupp. Lära med Djur en unik plats som är essentiell för många människor.


Att leva med en funktionsvariation kan  medföra vissa utmaningar eftersom avvikelser från det som anses "normal" bemöts annorlunda i samhället. Alla Lära med Djurs aktiviteter är indivuellt anpassade för att stärka självförtroende och självbild och för att gynna välbefinnande. Genom ridning, gårdsarbete och djurskötsel vill vi utveckla deltagarnas fysiska förmågor som fin- och grovmotorik så väl som deras psykiska välmående med en bra självförtroende och självbild. Lära med Djur erbjuder en individuellt anpassad sysselsättning där människor får utvecklas efter sina förmågor och känna sig behövda i ett tryggt och kompetent sammanhang.

Mellangården


Lära med Djurs verksamhet är baserad på vackra Mellangården, Ledinge 22, utanför Brottby i Stockholm. Gården har en gedingen historia och är belägen i vacker natur.  Vi har tillgång till stall, kontorsbyggnad och fina hagar. I närheten av gården finns det fina ridmöjligheter i vacker natur. Vi rider på ridbanan, vägar, fält och skogsstigar.