Hästar

HÄSTAR

Här presenterar vi i bokstavsordning alla de fina hästar som bor oss på gården.

Alva

Alva

Alva är vänlig själ. Fin och lugn med alla, lär gärna de allra minsta att rida. Tidigare i livet har hon gärna hoppat höga hinder och gillat fart och fläkt. Idag är hon vår äldsta häst på gården och vi ger henne gärna extra mycket allt.


Ägare: Annis Lange & Mauro ScoccoAskur frá Holtsmúla 1

Askur frá Holtsmúla 1

Askur är född år 2007 och är pappa till Fagna och Félagi här på gården. Numera är Askur vallack och är en mycket snäll och social. Superfin häst att rida!


Ägare: Lära med DjurEasy

Easy Hidden

Easy är ett halvblod född 2001. Precis som Brooklyn har Easy tävlat i hoppning och är en berest häst. Easy är en riktig kelis som älskar sitt lugna liv på gården.


Ägare: Lära med Djur

Freyja frá Meoalfelli

Fagna

Fagna är efter Askur och undan Freyja och föddes våren 2019. Fagna är en härligt positiv och trygg tjej som tycker lika mycket om att vara med sin flock som med människor.


Ägare: Greta Thunberg

Felagi

Félagi

Félagi är efter Askur och undan Freyja och föddes sommaren 2020. Félagi är lika busig som han är söt!


Ägare: Greta Thunberg

Freyja frá Meoalfelli

Freyja frá Meoalfelli

Freyja är ett sto född 2001. Freyja är en känslig och lättsam häst med rena och fina gångarter. Hon är mjuk i handen och lyssnar som bäst på sitsen. Freyja är privatägd och vi är så glada över att även få ha henne i verksamheten. Freyja fick tillsammans med Askur ett föl våren 2019, fina Fagna samt underbara Félagi sommaren 2020.


Ägare: Greta  Thunberg

Lego

Lego


Lego är född 2005 och är en nordsvensk brukshäst. Hans pappa heter Tagg 1895 och hans mamma Lavina. Morfar är Vätte 1909. Lego är mycket vänlig och vaken! En fin rid- och körhäst med både styrka och känslighet.


Ägare: Lära med Djur

Snædis fra Hjaltastödum

Snædis fra Hjaltastödum


Snædis är ett sto född 1993, således vår äldsta häst på gården. Hon kommer från Island och hennes namn betyder "snögudinna". Snædis är genomsnäll och tycker om att kela. Hon är en riktig klippa och är mycket duktig och inkännande med oerfarna ryttare.


Ägare: Lära med Djur

Tigull frá Stekkjardal

Tigull frá Stekkjardal

Tigull Frá Stekkjardal, även kallad "Tigge", är född i juni 2004 på Island efter hingsten Þristur frá Feti. Han är en cool häst som samtidigt har enormt mycket motor och kraft. Det finns inte mycket som rubbar hans harmoniska förhållningssätt till världen. Tigge är tidigare tävlad i höga klasser och har fyra fantastiska gångarter.


Ägare: Anna Wetterberg