Hästar

HÄSTAR

Här presenterar vi i bokstavsordning alla de fina hästar som bor oss på gården.

Access Bat du Coeur "Wille"

Wille är ett svenskt halvblod efter hingsten Heartbeat, född 2009. Det roligaste Wille vet är att hoppa hinder och gärna i full fart (om han själv får bestämma!). Wille har tävlat upp till 1,30 i hoppning.


Ägare: Annis Lange & Mauro ScoccoAccess Bat du Coeur
Alva

Alva

Mer info kommer inom kort.


Ägare: Annis Lange & Mauro ScoccoAskur frá Holtsmúla 1

Askur frá Holtsmúla 1

Askur är gårdens ståtliga hingst. Han är född år 2007 och är pappa till Fagna och Félagi här på gården. Askur är mycket snäll och en dröm att rida.


Ägare: Lära med DjurAskur frá Holtsmúla 1

Brooklyn

Info kommer inom kort.


Ägare: Mikaela ThunholmEasy

Easy Hidden

Easy är ett halvblod född 2001. Mer info kommer inom kort.


Ägare: Lära med Djur

Freyja frá Meoalfelli

Fagna

Fagna är efter Askur och undan Freyja och föddes våren 2019. Fagna är en härligt positiv och trygg tjej som tycker lika mycket om att vara med sin flock som med människor.


Ägare: Greta Ernman Thunberg

Freyja frá Meoalfelli

Freyja frá Meoalfelli

Freyja är ett sto född 2001. Freyja är en känslig och lättsam häst med rena och fina gångarter. Hon är mjuk i handen och lyssnar som bäst på sitsen. Freyja är privatägd och vi är så glada över att även få ha henne i verksamheten. Freyja fick tillsammans med Askur ett föl våren 2019, fina Fagna.


Ägare: Greta Ernman Thunberg

Felagi

Félagi

Félagi är efter Askur och undan Freyja och föddes sommaren 2020. Félagi är lika busig som han är söt!


Ägare: Greta Ernman Thunberg

Lego

Lego


Lego är född 2005 och är en nordsvensk brukshäst. Hans pappa heter Tagg 1895 och hans mamma Lavina. Morfar är Vätte 1909, samma som Zigges här på gården. Lego är mycket vänlig och vaken samt fin rid- och körhäst.


Ägare: Lära med Djur

Krejka

Munsboro Guess Who "Gezzy"


Gezzy är född 2007 och kommer från Irland. Hon är en pigg och glad D-ponny som älskar att hoppa.


Ägare: Bianca Lange Scocco

Snædis fra Hjaltastödum

Snædis fra Hjaltastödum


Snædis är ett sto född 1993, således vår äldsta häst på gården. Hon kommer från Island och hennes namn betyder "snögudinna". Snædis är genomsnäll och tycker om att kela. Hon är en riktig klippa och är mycket duktig och inkännande med oerfarna ryttare.


Ägare: Lära med Djur

Tigull frá Stekkjardal

Tigull frá Stekkjardal

Tigull Frá Stekkjardal, även kallad "Tigge", är född i juni 2004 på Island efter hingsten Þristur frá Feti. Han är en cool häst som samtidigt har enormt mycket motor och kraft. Det finns inte mycket som rubbar hans harmoniska förhållningssätt till världen. Tigge är tidigare tävlad i höga klasser och har fyra fantastiska gångarter.


Ägare: Anna Wetterberg

Zigge

Zigge


Zigge är född 2006 och är en nordsvensk brukshäst. Hans pappa är Heirums Nils 1958 och hans mamma Vivicka. Morfar är Vätte 1909, samma som Legos här på gården. Zigge är stor, snäll, stark, social och har mycket fin ridbarhet.


Ägare: Lära med Djur