Hästar

HÄSTAR

Här presenterar vi i bokstavsordning alla de fina hästar som bor oss på gården.

Askur frá Holtsmúla 1

Askur

Askur frá Holtsmúla 1 är född år 2007 och är pappa till Fagna och Félagi här på gården. Numera är Askur vallack och är mycket snäll och social. Superfin häst att rida!


Ägare: Lära med DjurDiamond

Diamond

Diamond är en trygg liten B-ponny som älskar att vara nära och ge massa kärlek till människorna som är runt omkring han. Han ger sina ryttare en harmonisk upplevelse på ryggen och får alla att känna sig trygga. Diamond är en riktig klippa och vi är så glada att han är hos oss på Lära med Djur.


Ägare: Familjen CarbinDiamond

Diara

Mer info kommer snart!


Easy

Easy

Easy Hidden är ett halvblod född 2001. Han har tävlat i hoppning och är en mycket berest häst. Easy är en riktig kelis och enormt vänlig som älskar sitt lugna liv på gården. Han är en mästare på att ligga och äta - samtidigt.


Ägare: Lära med Djur

Freyja frá Meoalfelli

Fagna

Fagna är efter Askur och undan Freyja och föddes våren 2019. Fagna är en härligt positiv och trygg tjej som tycker lika mycket om att vara med sin flock som med människor.


Ägare: Lära med Djur

Felagi

Félagi

Félagi är efter Askur och undan Freyja och föddes sommaren 2020. Félagi är lika busig som han är söt! Han kommer bli lika trygg och snäll som sin mamma och pappa.


Ägare: Lära med Djur

Freyja frá Meoalfelli

Freyja frá Meoalfelli

Freyja är ett sto född 2001. Freyja är en känslig och lättsam häst med rena och fina gångarter. Hon är mjuk i handen och lyssnar som bäst på sitsen. Freyja är privatägd och vi är så glada över att även få ha henne i verksamheten. Freyja fick tillsammans med Askur ett föl våren 2019, fina Fagna samt underbara Félagi sommaren 2020.


Ägare: Lära med Djur

Lego


Lego är född 2005 och är en nordsvensk brukshäst. Hans pappa heter Tagg 1895 och hans mamma Lavina. Morfar är Vätte 1909. Lego är mycket vänlig och vaken! En fin rid- och körhäst med både styrka och känslighet.


Ägare: Lära med Djur

Lego
Snædis fra Hjaltastödum

Snædis fra Hjaltastödum


Snædis är ett sto född 1993, således vår äldsta häst på gården. Hon kommer från Island och hennes namn betyder "snögudinna". Snædis är genomsnäll och tycker om att kela. Hon är en riktig klippa och är mycket duktig och inkännande med oerfarna ryttare.


Ägare: Lära med Djur