Hästar

HÄSTAR

Hos oss bor det flera hästar och de flesta vi har i verksamheten är islandshästar. Vi har också några väl utvalda inhyrda vänner och vi presenterar dem alla här nedan i bokstavsordning.

Access Bat du Coeur

Access Bat du Coeur

Access Bat du Coeur, även kallad Wille, är född 2009. Wille är ett svenskt halvblod efter hingsten Heartbeat. Det roligaste Wille vet är att hoppa hinder och gärna i full fart (om han själv får bestämma!). Wille har tävlat upp till 1,30 i hoppning.


Ägare: Annis Lange & Mauro Scocco



Avalon från Solbacken

Avalon från Solbacken

Avalon är dotter till Askur och Gilda. Hon är ett sto född 2015. Hon är mycket social tjej som vet vad hon vill här i livet.


Ägare: Hanna Askered


Askur frá Holtsmúla 1

Askur frá Holtsmúla 1

Askur är gårdens ståtliga hingst. Han är född år 2007 och är pappa till Avalon och Fagna här på gården. Askur är mycket snäll och en dröm att rida.


Ägare: Hanna Askered



Eniae

Eniae är en svensk ridponny född 2006. Hon är en ponny som älskar mat.


Ägare: Erika Wiechel



Askur frá Holtsmúla 1
Askur frá Holtsmúla 1

Brooklyn

Info kommer inom kort.



Fagna

Fagna är efter Askur och undan Freyja och föddes våren 2019. Fagna är en härligt positiv och trygg tjej som tycker lika mycket om att vara med sin flock som med människor.


Ägare: Greta Ernman Thunberg

Freyja frá Meoalfelli
Freyja frá Meoalfelli

Freyja frá Meoalfelli

Freyja är ett sto född 2001. Freyja är en känslig och lättsam häst med rena och fina gångarter. Hon är mjuk i handen och lyssnar som bäst på sitsen. Freyja är privatägd och vi är så glada över att även få ha henne i verksamheten. Freyja fick tillsammans med Askur ett föl våren 2019, fina Fagna.


Ägare: Greta Ernman Thunberg

Gilda från Solbacken

Gilda från Solbacken

Gilda är en pigg dam född 1997. Hon älskar att vara med på det mesta, oavsett om det är en ridtur i skogen eller ett pass på banan. Det bästa hon vet är att bli gosad med. Gilda är mamma till Hannas häst Avalon. Vi är så tacksamma för att vi ibland kan låna Gilda till verksamheten.


Ägare: Familjen Rydell



Ivar

Ivar från Wahlberg

Ivar är en mycket snäll och stabil häst. Han är nyfiken och mycket social. Ivar är privatägd men går också  i verksamheten.


Ägare: Kerstin Blom


Krejka

Munsboro Guess Who


"Gezzy" är född 2007 och kommer från Irland. Hon är en pigg och glad D-ponny som älskar att hoppa.


Ägare: Bianca Lange Scocco

Shess

She's all That

She's all That, även kallad Shess, är en reslig warlander-dam på 165 cm i manken, född 2008. Shess har ett stort hjärta och är mycket social. Shess och hennes människa Sara tränar och tävlar i paradressyr, annars njuter de av långa skogsturer i de fantastiska omgivningarna kring Ledinge.

 

Ägare: Sara Wiechel

Snædis fra Hjaltastödum

Snædis fra Hjaltastödum

Snædis är ett sto född 1993. Hon kommer från Island och hennes namn betyder "snögudinna". Hon är väldigt snäll och tycker om att kela. Hon är en riktig klippa och är mycket duktig med oerfarna ryttare, men passar även för de lite mer erfarna.


Ägare: Lära med Djur

Spira af Enebacken

"Sally" Spira av Enebacken

Sally är en frieser som reser 166 cm över havet. E: Fabe 348, UE: Brandus 345. Hon föddes 2013 och är fortfarande valpig i sin stora kropp. Sally är mycket kärvänlig och tycker mycket om att bli ompysslad. Hon är alltid nyfiken och framåt och har enorma steg.


Ägare: Karin Strandberg

Tigull frá Stekkjardal

Tigull frá Stekkjardal

Tigull Frá Stekkjardal, även kallad "Tigge", är född i juni 2004 på Island efter hingsten Þristur frá Feti. Han är en cool häst som samtidigt har mycket motor och kraft. Tigge är tidigare tävlad i höga klasser och har fyra fantastiska gångarter.


Ägare: Karin Strandberg

KONTAKTA OSS

    Ledinge 22, Vallentuna

Ridverksamhet: 073-147 07 83

Daglig verksamhet: 070-611 60 61



STÖD OSS

Bankgiro: 5328-1887


Plusgiro: 747220-2


Swish: 123 589 45 22


Org.nr: 802493-7222

FÖLJ OSS