Lediga tjänster

LEDIGA TJÄNSTER


Hos oss på Lära med Djur lägger vi stor vikt på att upprätthålla en personalstyrka med lämplig kompetens, bakgrund och personlighet för att bibehålla verksamhetens fantastiska och unika kvalitet. Oavsett vilken tjänst du söker, glöm inte att bifoga ditt CV och gärna ett personligt brev.

HANDLEDARE/PEDAGOG MED HÄSTKUNSKAP

Lära med Djur erbjuder en givande daglig verksamhet för människor med funktionsvariationer såsom autism, ADHD och intellektuell eller kognitiv funktionsnedsättning. Verksamheten bedrivs med ett salutogent perspektiv, det vill säga att tonvikten läggs på hälsobringande faktorer. Alla ges möjlighet att göra vad de är bra på, utan stress och med stöd och uppmuntran från kompetent personal. Hos Lära med djur skapas möjlighet att ingå i en gemenskap med en meningsfull tillvaro för att stärka den enskildes känsla av sammanhang och mening. Vi ser att deltagarna utvecklas mycket genom den sociala samvaron och i umgänget med djur och utvecklar den enskildes möjlighet till ett förvärvsarbete i ett tryggt sammanhang. Vi bedriver även ridverksamhet för samma målgrupp med helt unika aktiviteter och läger.


Du är enormt viktig för oss! Vi är en liten och engagerad arbetsgrupp som tillsammans arbetar med ett härligt gäng deltagare. Du är en ansvarstagande, kreativ person med erfarenhet av att arbeta pedagogiskt med människor med olika funktionsvariationer. Du är bra på att inspirera och engagera människor utifrån deras förutsättningar. Arbetet innebär att ge stöd i det dagliga arbetet med vår målgrupp på en gård i Vallentuna. I denna mångfacetterade roll behöver du även ha grundläggande hästkunskap och det är ett stort plus om du har tidigare erfarenhet av ridpedagogik då vi arbetar i lantlig miljö med många olika djur, främst hästar. En naturlig del av arbetat är att röra på sig och vara ute i väder och vind tillsammans med vår underbara målgrupp och djur.


Vi ser främst till personlig lämplighet, men du behöver även ha adekvat utbildning inom vård- och omsorg och/eller NPF. Vi har som målsättning att bredda kompetensen inom vår arbetsgrupp och tar gärna emot sökande som har utbildning inom arbetsterapi, fysioterapi eller psykologi. När du börjar hos oss hoppas vi att du har brukarna och deras måluppfyllelse i fokus. Att du är bekant med lågaffektivt bemötande och har kunskap om NPF. Att du är prestigelös, öppen för nya idéer och andras tankar. Att du är trygg i dig själv, kan ta egna beslut samtidigt som du kan samspela och arbeta i grupp. Att du kan vara flexibel och förstå att dagarna kan te sig olika med tanke på att vi arbetar på en gård med djur. Vidare vill vi att du har roligt hos oss och arbetar med ett naturligt positivt förhållningssätt.


Flytande svenska i tal och skrift är ett krav. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ser självklart mångfald som en styrka.


Omfattning: Heltid

Lön: enligt ök

Välkommen med din ansökan till karin@larameddjur.se och hanna@larameddjur.se