Lediga tjänster

LEDIGA TJÄNSTER


Hos oss på Lära med Djur lägger vi stor vikt på att upprätthålla en personalstyrka med lämplig kompetens, bakgrund och personlighet för att bibehålla verksamhetens fantastiska och unika kvalitet. Oavsett vilken tjänst du söker, glöm inte att bifoga ditt CV och ett personligt brev.

VERKSAMHETSCHEF DAGLIG VERKSAMHET (LSS)

Lära med Djur är en ideell förening och daglig verksamhet enligt LSS som riktar sig till människor med funktionsvariationer. Vi arbetar tillsammans på lantligt belägen gård med djurnära aktiviteter. Våra hästar, hundar och andra mindre djur är fantastiska terapeutiska och pedagogiska hjälper. Verksamheten bedrivs med ett salutogent perspektiv, det vill säga att tonvikten läggs på hälsobringande faktorer. Alla ges möjlighet att göra vad de är bra på, utan stress och med stöd och uppmuntran från kompetent personal. Vi har också individuellt anpassade aktiviteter, allt i samspel med djur.

Då vår nuvarande verksamhetschef går vidare till nya äventyr söker vi  en ny medarbetare med ansvar för vår dagliga verksamhet. Vi har uppdrag av bland annat Stockholm Stad, Täby kommun, Sollentuna kommun, Vallentuna kommun och Upplands Väsby kommun med plats för 16 deltagare och med tillstånd från IVO (Inspektionen för vård och omsorg).

Du är enormt viktig för oss! Vi är en liten engagerad arbetsgrupp som tillsammans arbetar med ett härligt gäng deltagare. Som verksamhetschef ansvarar du ytterst och övergripande för vår dagliga verksamhet enligt LSS. Det innebär att den enskilde får insatser som är av god kvalitet och uppfyller kraven på säkerhet samt att verksamheten kännetecknas av god etik och ett respektfullt bemötande. Dina arbetsuppgifter är att planera, leda, utveckla och utvärdera en verksamhet som på bästa sätt skall tillgodose deltagarnas behov. Du ansvarar för personal och budget och för oss är det viktigt att du har ett aktivt och närvarande ledarskap. På så vis får du möjlighet att skapa en god relation till deltagare, medarbetare och anhöriga samt arbetsleda och följa upp verksamhetens mål. Du ansvarar för verksamhetens kvalitets- och verksamhetsutveckling och för att alla rutiner finns på plats och implementeras korrekt i verksamheten. Du säkerställer att avtal och uppdrag efterföljs i verksamheten genom att leda och fördela arbetet. Du har kontakt med brukare, beställare och anhöriga varvid vi värdesätter din goda kommunikationsförmåga.

 

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning såsom socionom, beteendevetare eller annan lämplig utbildning enligt de krav som IVO ställer. Du får gärna ha några års erfarenhet av att arbeta som chef inom verksamhet som bedrivs i enlighet med LSS, gärna daglig verksamhet, samt en god kunskap om olika funktionsvariationer. Vidare ska du ha goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift samt en ekonomisk medvetenhet och goda kunskaper i ekonomiprocesser. Som verksamhetschef har du totalansvar för kund, kvalitet, medarbetare och ekonomi. Uppdraget innefattar att utifrån företagets värderingar, gällande lagstiftning och övriga styrdokument, säkerställa att enheten uppfyller verksamhetsmålen. Vi är en organisation med korta beslutsvägar och som chef hos oss får du stort eget handlingsutrymme. Det är därför viktigt att du trivs i en självständig roll med stort mandat, samtidigt som du har förmåga att arbeta i nära samarbete med dina kollegor.

 

Som person är du inspirerande och trygg i ditt ledarskap. Du har ett starkt engagemang med ett genuint intresse för deltagarna och en strategisk helhetssyn. Som ledare är du lyhörd och tydlig i din kommunikation till dina medarbetare, både vad gäller arbetsledning i vardagen och verksamhetens inriktning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vidare vill vi att du har roligt hos oss och arbetar med ett naturligt positivt förhållningssätt!

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ser självklart mångfald som en styrka.

 

Om rekryteringsprocessen: Rekryteringen sker löpande. Vi tillämpar provanställning och gör bakgrundskontroller, t ex med utdrag från Polisens belastningsregister.

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning.

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

För frågor om tjänsten: Kontakta nuvarande verksamhetschef Karin Strandberg 070-611 60 61. Du kan också maila Karin & Hanna som driver LMD ihop på e-post: info@larameddjur.se

Ansök: E-posta ditt CV och personliga brev till info@larameddjur.se


--


VIKARIE Handledare/Gårds- och stalltjänst

Du är enormt viktig för oss! Vi är en liten och engagerad arbetsgrupp som tillsammans arbetar med ett härligt gäng deltagare. Du är en ansvarstagande, kreativ person med erfarenhet av att arbeta pedagogiskt med människor med olika funktionsvariationer. Du är bra på att inspirera och engagera människor utifrån deras förutsättningar. Arbetet innebär att ge stöd i det dagliga arbetet med vår målgrupp på en gård i Vallentuna.


I denna mångfacetterade roll behöver du även ha djurintresse eftersom vi arbetar i lantlig miljö med många olika djur. En naturlig del av arbetat är att röra på sig och vara ute i väder och vind tillsammans med vår underbara målgrupp.


Till denna vikarietjänst ser vi främst till personlig lämplighet, men om du även har adekvat utbildning inom vård- och omsorg och/eller NPF och/eller pedagogik är det såklart ett plus. När du är hos oss hoppas vi att du har deltagarna och deras måluppfyllelse i fokus. Fint att du är prestigelös, öppen för nya idéer och andras tankar. Du bör vara trygg i dig själv och kunna ta egna beslut i stunden  samtidigt som du kan samspela och arbeta i grupp. Att du kan vara flexibel och förstå att dagarna kan te sig varierat med tanke på att vi arbetar på en gård med djur. Vidare vill vi att du har roligt hos oss och arbetar med ett naturligt positivt förhållningssätt.


Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ser självklart mångfald som en styrka.


Om rekryteringsprocessen: Vi tar emot spontanansökningar löpande. Vi gör bakgrundskontroller, tex utdrag från Polisens belastningsregister.
Omfattning:
Vi hör av oss när vi är i behov av vikarie - ibland med kort varsel.

Lön: enligt ök

Ansök: E-posta ditt CV och personliga brev till info@larameddjur.se