Läsa med Djur

TRÄNA I TRYGGHET

Aktiviteten syftar till att barn och ungdomar med lässvårigheter, med eller utan ytterligare diagnos, ska kunna förbättra sin läsförmåga samtidigt som de får en positiv och lustfylld upplevelse av att läsa tillsammans med djur.

LÄSA MED DJUR


Aktiviteten riktar sig till barn och ungdomar med lässvårigheter. Tillsammans med favoritdjuret i läshörnan erbjuder vi vår lugna, avkopplande miljö för lästräning. Vare sig det är i soffan, på hästryggen eller kanske hos våra gosiga smådjur.


För den som behöver träna på läsning är att läsa högt ett bra sätt att träna. Ibland kan det kännas jobbigt och stressande att läsa när någon lyssnar. Genom att läsa för en trygg häst, hund eller kanske ett marsvin kan upplevelsen bli mer avslappnad. Ett djur dömer aldrig och bryr sig inte om att det går långsamt eller att det blir fel ibland.


På Lära med Djur har vi marsvin, hundar och hästar som gärna lyssnar på högläsning. Man får själv välja vilket djur man vill läsa för och hur nära djuret man vill sitta. Man kan till exempel sitta på en häst, ha ett marsvin i knät eller klappa en hund medan man läser. Självklart är även miljön för den fyrbenta vännen en trygg kontext där djurets känsla och vilja respekteras.


På Lära med Djur finns legitimerad logoped samt pedagoger. Vi har böcker på olika nivåer att låna och inspireras av  (mestadels med djurtema men spännande böcker finns också). Du kan också ta med en egen bok om du vill.

Läsa med djur är öppet för alla, varmt välkommen med din intresseanmälan!