Läsa med Djur

TRÄNA I TRYGGHET
Projektet syftar till att elever med lässvårigheter, med eller utan ytterligare diagnos, ska kunna förbättra sin läsförmåga samtidigt som de får en positiv och lustfylld upplevelse av att läsa tillsammans med djur. 

LÄSA MED DJUR


Projektet riktar sig till barn och ungdomar med lässvårigheter. Tillsammans med favoritdjuret i läshörnan erbjuder vi vår lugna, avkopplande miljö för lästräning. Vare sig det är i soffan, på hästryggen eller kanske i vårt mysiga smådjurshus.


För den som behöver träna på läsning är att läsa högt ett bra sätt att träna. Detta kan dock kännas jobbigt när någon person lyssnar. Men med en trygg häst, hund eller kanske kanin kan upplevelsen bli mer avslappnad eftersom djur aldrig dömer och inte bryr sig om att det går långsamt eller blir fel ibland.


På Lära med Djur har vi marsvin, kaniner, hundar och hästar som gärna lyssnar på högläsning. Man får själv välja vilket djur man vill läsa för och hur nära djuret man vill sitta. Man kan till exempel sitta på en häst, ha ett marsvin i knät eller klappa en hund medan man läser. Självklart är även miljön för den fyrbenta vännen en trygg kontext där djurets känsla och vilja respekteras. Våra djur arbetar dagligdags med målgruppen och vi har licensierad pedagoghund. 


På Lära med Djur finns legitimerad logoped, behörig lärare samt pedagoger. Tillsammans formar vi en individuell genomförandeplan där den enskildes personliga mål är i fokus.


Läsa Med Djur är öppet för alla och krävs inget godkännande från annan instans.


Hos oss finns hjälm och väst att låna.


Antal träffar: 3 x 45 min privat tid med legitimerad logoped och individuellt anpassat djur.
Pris: Vid förfrågan.


Varmt välkommen med din intresseanmälan till info@larameddjur.se