Ridibilitering

Träningskompis
Tillsammans med hästen fördjupar vi oss i hur vi på bästa sätt hittar balans och styrka.

RIDIBILITERING


Roliga och nyttiga rörelser på hästryggen. Träna tillsammans med en fyrfota vän på individbaserad nivå.


Här handleder vi dig genom roliga övningar på hästens rygg för att stärka både fin- och grovmotorik. En givande upplevelse där hästen i samspel med dig motiverar, utvecklar och stärker både kropp och självförtroende.


Vi utför enkla funktionstester vilka leks fram i lugn stallmiljö utan att deltagarna känner press. Utifrån detta planeras träningsupplägg med individanpassade övningar som sedan utvärderas för bästa resultat i syfte att förbättra styrka och funktion.


Vid habilitering/rehabiliteringscenter för barn och vuxna med fysiska funktionsvariationer testas det för att hitta begränsningar. Detta kan leda till en olycklig upplevelse och ge känslan av misslyckande innan träningen ens har påbörjats. Vi har förstått att självkänslan kan påverkas negativt när tester återigen bekräftar vad man inte klarar av. De som söker till oss uttrycker ofta svårighet att hitta motivation till träning i sjukhus/kontorsmiljö. Hos Lära med Djur finns alltid stöd att få hos kompetent personal och fina djur.

 

Varmt välkommen med din intresseanmälan till info@larameddjur.se