Personal

HANDLEDARE & RIDPEDAGOG


Mikaela är en otrolig handledare och ridpedagog som arbetat med ridutbildning sedan hon gick ut Naturbruksgymnasiet på Berga. Efter det har hon både gått ridledarutbildning, barnledarutbildning och fritidsledarkurs samt kompletterat med kurser inom neuropsykiatriska funktionsvariationer. Hon har även varit verksam som yrkeslärare och elevassistent på särgymnasium.

    Som handledare är Mikaela noggrann med allt som bidrar till människornas och djurens välbefinnande. Mikaela har ett gediget pedagogiskt tänk och är en förebild i sitt bemötande för alla. Med nyfikenhet, positivitet och värme navigerar hon dialogen med deltagaren på ett föredömligt sätt. Och om det finns någon som mockar en box lika bra som Mikaela är det troligtvis någon hon har lärt och handlett i att mocka.

      Mikaela har tidigare tränat både i hoppning och dressyr. Mikaelas ridlektioner är fantastiskt inspirerande både för elever och de som står och tittar då hon har en förmåga att få alla grunder inom ridningen spännande. Vi har förstått att det förekommer både tigrar, lianer och krokodiler på ridbanan under hennes lektioner och att skogen är ett spännande äventyr.

    Kika gärna på Mikaelas hjärtefråga Omtanke för häst.

MIKAELA OLOFSSON

HANNA ASKERED

CHEF RIDVERKSAMHET


Hanna är grundaren till Lära med Djur och det är inte en slump. Hanna har en enorm förmåga att se möjligheter, tänka positivt och få idéer som en annan skulle säga vara omöjliga. Hon är en riktig fena på att, så att säga, ”koka soppa på en spik”. Och på tal om det är hon en otrolig innovatör gällande just matlagning med kreativa ingredienser och kompositioner samt att hon vet precis hur var och en vill ha sitt kaffe eller vilken färg på klädesplagget du inte visste att du faktiskt passar i. Hon är nyfiken och vaken på hur alla ska trivas och må som bäst i sin vardag. Hon är en riktig problemlösare och är snabb på att hitta kreativa lösningar. På allt.

      Lära med Djur startade som ett enskilt projekt på Östermalms Ridskola som Hanna tidigare drev. Sedermera arbetade Hanna på en gymnasiesärskola där hon insåg att studenten kunde innebära förlust av stöd för elever med funktionsvariationer och att utbudet av vidare vettig sysselsättning var skralt. Med sitt varma engagemang för målgruppen började så Lära med Djur ta form och med enkla medel och med enormt mycket personligt engagemang tog det sedermera fart. Första ridlägret genomfördes med ett partytält som bas och där den största utmaningen stod i att räven åt upp stiglädrena och att hästarna ville äta lunch tillsammans med barnen i tältet. Se bild på det aktuella tältet här intill.

      En stor del av Hannas arbete står idag i att driva genom många av våra helt unika hjärteprojekt till alla med funktionsvariationer, att hålla vår gård i bästa skick samt att hästarna får bästa möjliga omvårdnad och aktivering. Hanna är mycket generös och omtänksam och vill verkligen det bästa för alla. Vi i personalgruppen är tacksamma för Hannas unika sätt att tänka utanför boxen vilket möjliggör vårt arbete med det vi älskar – att se människor med funktionsvariationer utvecklas tillsammans våra fantastiska djur.

      Hannas fyrbeningar på gården är lilla och stora hunden Märta samt Thelma.


ANNA WETTERBERG


HANDLEDARE, LOGOPED & RIDPEDAGOG


Anna är legitimerad logoped och kommer närmast från habiliteringscenter inriktning barn med NPF, autism, rörelsenedsättning samt flerfunktionsnedsättning. Anna har även varit verksam i USA som assistent till logoped som inkluderar hippoterapi som en del i logopedisk behandling av barn med olika sorters funktionsnedsättning. Utbildad vid Karolinska Institutet, SLU mm.

      Då Anna brinner för kommunikation, språkutveckling och läsning har projekten Läsa med Djur och Talutveckling med Djur skapats då flera barn fått möjligheten att hitta läslust, utveckla sitt tal och bli tryggare i sin läsning. Återkopplingen på dessa projekt har varit minst sagt rörande då Annas lugn, kompetens och engagemang och med våra kloka djur som pedagogiska hjälper har resultaten varit enastående. Vi arbetar nu på möjligheter för forskning på Annas metoder då vi vet att detta arbetssätt är mycket framgångsrikt och att djur är en otrolig tillgång i att öka motivationen hos många människor.

      Som handledare har Anna en mycket trygg närvaro med deltagarna och hennes fina, behagfulla och positiva bemötande bidrar till en harmonisk miljö.

ANNA MALMGREN


RIDPEDAGOG


Anna och Freyja jobbar vidare tillsammans med ett fåtal av Lära med Djurs elever i vallentuna. Vid Annas sida springer även hennes hund Nala. Anna är sen Lära med Djurs flytt från vallentuna Freyjas människa på heltid.